Bryggdag i stormen

Idag när jag vaknade upp blåste det och regnade det som bara den.Så beslöt mig för att slita fram grytorna och brygga något. Efter att tittat lite i malt förrådet så beslöt jag mig för att brygga en lambic.

 

Receptet blev som sådant

Batch Size: 21,00 L

OG: 1,050 SG

Color: 11,1 EBC

IBU: 5,5 IBU

Boil Time: 60 Minutes

 

Ingredients:

Amount        Item                                      Type         % or IBU

 

2,00 kg  Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)        Grain        41,07 %

 

2,00 kg   Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)             Grain        41,07 %

 

0,10 kg    Oat Hulls (0,0 EBC)                        Adjunct      2,05 %

 

0,30 kg    Caravienne Malt (43,3 EBC)           Grain        6,16 %

 

0,47 kg    Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)         Grain        9,65 %

 

10,00 gm   Hallertauer [4,80 %]  (60 min)     Hops         5,5 IBU

 

Forbidden Fruit (Wyeast Labs #3463)       Yeast-Wheat

 

Belgian Lambic Blend (Wyeast Labs #3278)  Yeast-Ale   i  sekundär jäsningen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

© Magnus Fransson