Bryggdag i stormen
Idag när jag vaknade upp blåste det och regnade det som bara den.Så beslöt mig för att slita fram grytorna och brygga något. Efter att tittat lite i malt förrådet så beslöt jag mig för att brygga en lambic.
Receptet blev som sådant
Batch Size: 21,00 L
OG: 1,050 SG
Color: 11,1 EBC
IBU: 5,5 IBU
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
Amount Item Type % or IBU
2,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 41,07 %
2,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 41,07 %
0,10 kg Oat Hulls (0,0 EBC) Adjunct 2,05 %
0,30 kg Caravienne Malt (43,3 EBC) Grain 6,16 %
0,47 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 9,65 %
10,00 gm Hallertauer [4,80 %] (60 min) Hops 5,5 IBU
Forbidden Fruit (Wyeast Labs #3463) Yeast-Wheat
Belgian Lambic Blend (Wyeast Labs #3278) Yeast-Ale i sekundär jäsningen