Flaskning av glöggen

Igår var det dags att tappa glögg på flaska.

Den var helt utjäst och det fanns verkligen ingen sötma kvar.

Av det har vi lärt oss att vinjäst inte är helt optimalt om man vill ha lite rest sötma kvar. Nästa gång blir det troligtvis en ale-jäst istället.

Men det luktade glögg och jul och smakade gott fast den var lite sur. För att söta upp den lite tillsattes pastöriserad äppelmust och jästen dödades för att förhindra kolsyrejäsning.  En flaska sprängdes när vi värmde upp glöggen men resten höll. Nu står flaskorna i kylen och ska stå där en vecka eller tv och ”mogna”. Sen ska det börja drickas glögg.

 

flasksköljare

patentkork

PBW i flaskorna så att de ska bli rena

Fina flaskor

dags att skölja flaskorna

Fina 1 liter flaskor med patentkork


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

© Magnus Fransson