Flaskning av cider

Idag var det ciderns tur att tappas på flaska.

Även denna helt utjäst men tycker att man kunde känna en svag antydan till restsötma. Detta bådar gott, så lagring ett par månader balanserar nog upp den på ett bra sätt.  Den doftade härligt av mogna äpplen och inte alls så mycket äppelmos doft som jag trodde att det skulle bli då vi använt pastöriserad äppelmust. Flaskningen var intensiv men gick bra ändå och nu har vi 14 liter cider på flaskor. Just nu i rumstemperatur för att jästa kolsyra men ska sedan ställas lite kallare för lagring. Planen är att lagra den i 6 månader, men kommer öppna en flaska efter någon månad för att ha koll på vad som händer. Första gången vi jäser cider så man behöver lära sig vad som händer under processen.  Men nu är det bara till att vänta och hoppas på att det som händer i flaskorna är bra saker.

 

champangekork med  agraff

coola korkar

Vi har fått dricka en hel del cider de senaste veckorna för att få ihop flaskor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

© Magnus Fransson